Volledig scherm
Marlou van Rhijn © Friedemann Vogel

Blade Babe, Krumins en Foppen starten bij NGA in Nijmegen

NIJMEGEN - Drievoudig paralympisch kampioen Marlou van Rhijn keert terug bij de Next Generation Athletics (NGA). De 27-jarige topatlete start op het Open NK para-atletiek, wat op 15 juni in Nijmegen is en gekoppeld is aan de NGA.

De atletiekwedstrijd in Nijmegen heeft voor het hoofdprogramma ook Susan Krumins (5 kilometer) en Mike Foppen (1500 meter) gestrikt, net als Sanne Wolters-Verstegen (800 meter).

De drie toplopers willen in Nijmegen de WK-limiet lopen. De wereldkampioenschappen zijn eind dit jaar in Qatar.

Blade Babe

Met Van Rhijn heeft de NGA er een blikvanger bij. Blade Babe – zoals haar bijnaam luidt – keert na een aantal jaar terug in Nijmegen. Ze maakte in 2013 voor het eerst haar opwachting bij de NGA (toen nog Nijmegen Global Athletics genaamd). Haar race gold toen als demonstratiewedstrijd. Para-atletiek, voor mensen met een beperking, is de laatste jaren verder geïntegreerd bij de NGA. Het open NK para is voor het tweede jaar op rij op de atletiekbaan in Brakkenstein.

Met de komst van Van Rhijn is besloten de finale van de 100 meter para toe te voegen aan het hoofdprogramma van de NGA, een evenement voor de middellangeafstand.

Ook Van Rhijn wil zich in Nijmegen plaatsen voor de WK. De sprintster won in 2016 twee keer goud tijdens de Spelen van Rio de Janeiro (100 en 200 meter) en vier jaar eerder goud en zilver tijdens de Paralympics van Londen.

Volledig scherm
Marlou van Rhijn (rechts) won in 2013 een demonstratiewedstrijd tijdens Nijmegen Global Athletics, zoals de NGA toen officieel nog heette. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport