Volledig scherm
Laura Smulders op archiefbeeld. © ANP

BMX’ster Smulders wint wereldbekerwedstrijd in Zolder

ZOLDER - BMX’ster Laura Smulders heeft zondag de zesde wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. Ze bleef in Zolder Judy Baauw en de Russin Natalia Afremova voor. De 24-jarige Horssense coureur gaat door haar zege riant aan de leiding in het wereldbekerklassement.

De rijdster van TVE-Oegema heeft 815 punten, achtervolger Baauw volgt met 610 punten.

Smulders (woonachtig in Wijchen) werd zaterdag nog derde op de crossbaan in België. Ze slipte toen met haar fiets bij de start in de finaleronde, waardoor ze een achterstand goed moest maken. Ze moest onder meer haar zusje Merel Smulders voorbij zien te rijden.

Ze eindigde achter Bethany Shriever en Baauw. Het verschil met de Nederlandse concurrente was klein, slechts 0,0004 seconde. Een fotofinish gaf daarover uitsluitsel.

Merel Smulders is net hersteld van een elleboogblessure en eindigde zaterdag als vierde. Het was haar rentree op de BMX-baan. Zondag gaf de 20-jarige Horssense haar arm rust en kwam ze niet in actie.

De eerstvolgende belangrijke BMX-wedstrijd is het WK in Azerbeidzjan. Het titeltoernooi wordt begin juni gehouden in de hoofdstad Baku.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport