Volledig scherm
Jemyma Betrian © Erik van 't Hullenaar

Boksster Jemyma Bertian sporter van het jaar in Nijmegen

NIJMEGEN - Jemyma Betrian is vrijdagavond gekozen tot sporter van het jaar in Nijmegen. De 28-jarige boksster van Boks Academie Nijmegen (BAN) kreeg de prijs uitgereikt in de Jan Massinkhal.

Volledig scherm
Alle genomineerden op het podium in de Jan Massinkhal. © Gemeente Nijmegen

Betrian won de ereprijs over 2018 vanwege haar bronzen plak tijdens het WK. De Nijmeegse maakte vorig jaar de switch van het kickboksen naar het boksen.

Ze werd direct Nederlands kampioen en verraste bij haar debuut op het WK door brons te winnen. Betrian gaat dit jaar naar Europese Spelen en is kansrijk voor kwalificatie voor de Olympische Spelen.

Opvolger Krumins
Betrian onttroonde Susan Krumins, die de sportprijs van de gemeente Nijmegen de voorgaande vier jaar liefst drie keer won. Atlete Krumins en judoka Tessie Savelkouls waren de andere genomineerden. Betrian kreeg de voorkeur bij de publieksstemming via internet, daarnaast telde het oordeel van de vakjury.

Devils beste ploeg
IJshockeyploeg Devils won tijdens de Avond van de Nijmeegse Sport de prijs voor sportploeg van het jaar. Enzo Kuworge werd uitgeroepen tot sporttalent en de judoka’s (vrouwen onder 18 jaar) van Topjudo Nijmegen kregen de talentenprijs voor teams. De G-badmintongroep van BC Mariken kreeg de sportinitiatiefprijs, voor beste nieuwe sportinitiatief.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport