Volledig scherm
Marjolein Buis op archiefbeeld. © Getty Images

Buis gaat op Wimbledon dubbelen met Van Koot

BEUNINGEN - Marjolein Buis kiest in aanloop naar Wimbledon (begin juli) voor verandering. De rolstoeltennisster uit Beuningen gaat voorlopig een duo vormen met Aniek van Koot. Buis is op de weg terug van een blessure. Ze verloor mede daardoor afgelopen week haar dubbeltitel op Roland Garros.

Het grote voordeel van de samenwerking met Van Koot is dat ze samen kunnen trainen.

,,Dat gebeurt eigenlijk nooit, dat er specifiek op de dubbel wordt getraind. Vorig jaar ben ik succesvol geweest met Diede de Groot, ik ben benieuwd hoe Aniek en ik matchen met elkaar’’, zegt Buis.

Traject Spelen

Daarbij zit het grote doel altijd in het achterhoofd bij Buis. Tijdens de Paralympische Spelen van 2020 in Tokio mogen alleen speelsters uit hetzelfde land dubbelen. ,,Vanaf volgend jaar start het kwalificatietraject, we willen ons met vier vrouwen kwalificeren. Met wie ik een duo ga vormen, is onduidelijk.”

In aanloop naar Roland Garros kampte Buis met een klassieke tennisarm. De pezen in de elleboog zijn overbelast, door het veelvuldig aanspannen van de onderarm. De 30-jarige toptennisster uit Beuningen strandde in de eerste ronde van Roland Garros en zaterdag verloor ze de finale van het dubbelspel met Yui Kamiji uit Japan.

Blessure in Parijs

,,Ik was voldoende hersteld, anders was ik niet gegaan. Alleen miste ik ritme en tijdens de finale van het dubbelspel kreeg ik toch weer last. Op karakter heb ik de wedstrijd uitgespeeld, maar een heel toernooi spelen met deze blessure bleek nog te zwaar. Ik ben wel blij dat ik er weer stond.”

Buis vormde de voorbije vijf jaar geregeld een onverslaanbaar koppel met de Japanse Kamiji in het dubbelspel. Mede door de tennisarm van Buis verloor het gouden duo in de finale van het Nederlandse koppel Diede de Groot en Aniek van Koot. ,,Het was de tweede wedstrijd ooit die ik met Yui verloor, maar we kunnen onszelf niks verwijten.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport