FAST-buitenaanvaller Maus Smeets slaat de bal in het blok van Eurosped.
Volledig scherm
FAST-buitenaanvaller Maus Smeets slaat de bal in het blok van Eurosped. © Theo Peeters

Carnavalsduel wordt geen feest voor FAST

GENNEP - De volleybalsters van FAST zijn in de kampioenspoule begonnen met een 3-0 nederlaag tegen Eurosped: 20-25, 14-25, 20-25. De thuisploeg kwam vrijdagavond in Gennep duidelijk tekort tegen de nummer twee van de reguliere eredivisie.

In de aanloop naar het tweede deel van de competitie gaven diverse speelsters van FAST aan zich te willen mengen in de strijd om de bovenste posities. Dat is na gisteravond nog niet van de baan, maar dan zal de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch zich wel moeten verbeteren. ,,Daar hebben we nog negen duels voor”, klonk de oefenmeester uit Lieshout na afloop optimistisch.

FAST, zo zag ook Bijsterbosch, had drie sets lang weinig te brengen tegen Eurosped. De thuisploeg kwam niet onder de druk van de lange, atletische formatie uit Vroomshoop uit. ,,We hadden zelf zeker meer kunnen brengen”, sprak Bijsterbosch. ,,Maar dit geeft ook aan hoe sterk Eurosped is. We hebben in mijn ogen niet slecht gespeeld.”

Veelbelovend

De vanwege het carnaval naar voren gehaalde wedstrijd begon nog met een veelbelovende rally van ruim een minuut, waarbij de scheidsrechter ook nog lang nodig had om een beslissing te maken. Het punt ging uiteindelijk naar FAST, maar een opmaat naar een spannende en spectaculaire wedstrijd was het niet. Carnaval stond voor de deur in Gennep, maar een feest in het veld en op de tribune werd het niet.

In de eerste set kwam dat vooral door een groot aantal foutservices aan de kant van FAST, in het tweede set was het krachtsverschil overduidelijk. FAST had moeite met de Twentse blokkade, als ook het aanvallende geweld van de bezoekers. De Limburgs/Brabantse combinatie kon daar zelf serverend en aanvallend weinig tegenover zetten en stapelde zeker tegen het einde van de set fout op fout.

Bij een 2-0 achterstand in sets gooide Bijsterbosch het roer om met het inbrengen van Noa Klerckx en Lara Hendricks. FAST kon Eurosped langer bijbenen, maar in de slotfase van het duel drukten de bezoekers simpel door.

Regiosport