Volledig scherm
Apeliotes-trainer Nienke Kok op archiefbeeld. © Jan Rikken

Coach Kok leidt mannen én vrouwen van Apeliotes naar zege

NIJMEGEN - Apeliotes heeft zich bij de hervatting van de hockeycompetitie gehandhaafd op de tweede plek van de tweede klasse C. De Nijmeegse studenten versloegen in eigen huis Scoop: 2-1.

In de eerste helft had Apeliotes constante druk op de cirkel van de bezoekers uit Sittard, maar dit leverde alleen een treffer op van Ditmar Wijnands. Na rust gaf een goal van Wouter van Battum de thuisploeg meer lucht. Scoop kwam nog wel via een strafbal op 2-1. ,,Met vechtlust hebben we de drie punten over de streep getrokken”, zei coach Nienke Kok van Apeliotes over de eindfase van het duel.

Wijchen won in de vierde klasse B overtuigend van hekkensluiter Overbetuwe: 8-2. ,,We hebben ons in de hal herpakt”, zei coach Angelique Sonnemans over het zaalseizoen. Wijchen had in de eerste helft tegenwind en scoorde slechts tweemaal, uit een sleepcorner van Hugo Fraij en met een treffer van Tim de Groot. Na rust werd de productie opgevoerd. Fraij (strafcorner) en De Groot scoorden andermaal. Ook Lars Wortelboer kwam tot twee treffers. Verder waren Luca Faber en Daniël Duijzer trefzeker.

De vrouwen van Apeliotes, koploper in de tweede klasse D, begonnen de tweede seizoenshelft met een 5-0 thuiszege op Ares. Het team stond onder leiding van mannencoach Nienke Kok, die de zieke Jaap Waisvisz verving.

Na twee minuten maakte Danique Jansen 1-0. De Nijmeegse ploeg creëerde veel strafcorners tegen de Apeldoornse formatie. Voor rust maakte Fenna Mooren 2-0. Vroeg in de tweede helft scoorde Evelien Clevers. Jansen maakte in de slotfase van de wedstrijd nog twee doelpunten.

De hockeysters van tweedeklasser Wijchen kwamen stroef uit de winterstop. Het team verloor thuis van Soest: 0-1. De bezoekers startten sterk en kregen de nodige strafcorners. Daarvan ging er één in. ,,Wij hadden in de tweede helft 80 procent balbezit, maar dat was niet genoeg om te scoren”, zei coach Meta Bouwmans van Wijchen.

Door het verlies van Wijchen verstevigde Apeliotes de koppositie. De Nijmeegse studentes gaan met 34 punten aan kop. Uden (acht punten) en Wijchen (negen) volgen op gepaste afstand. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport