Volledig scherm
Arne Kluft van Hastu. © David van Haren

Collectief sterk Hastu vecht zich in topper terug in strijd om de titel

ROLDE - De handballers van Hastu zijn koploper Unitas op een punt genaderd in de tweede divisie A (24 om 23). De Nijmeegse formatie won zaterdag in Rolde bij de titelconcurrent: 24-26. De bezoekers sloeg na een matig begin een gat van drie punten en hielden vervolgens stand.

Bijan Houben en Arne Kluft waren goed op schot voor de studentenclub. ,,Maar we hebben als collectief deze zege binnengesleept”, zei aanvoerder Bart Huijs. ,,Zo pakte onze doelman Thomas Crezee een aantal belangrijke ballen, terwijl hij eigenlijk ziek was.”

Door de zege is Hastu weer helemaal terug in de titelstrijd. Huijs: ,,Hopelijk laten zij nog ergens een keer een steek vallen.”

Hoofdklasser The Flyers ging er hard af bij Bevo 3 in Panningen: 35-18. De Wijchenaren blijven tiende, genoeg voor handhaving. Bevo staat derde. ,,Dit zijn niet de ploegen waar voor ons iets te halen valt”, zei trainer Peter van der Vloet. ,,Ze hebben een team met voormalig eredivisiespelers.”

The Flyers kampte als vaker dit seizoen met onderbezetting. Van der Vloet had maar één wissel. ,,We zijn in gesprek over hoe we dat volgend jaar gaan doen, want het is iets dat echt anders moet.”

Havana won in Nijmegen voor vijftiende keer op rij. Ditmaal was de eersteklasser te sterk voor UGHV 2: 27-12. De koploper zag achtervolger Cabezota verliezen van Quintus, waardoor het verschil nu zes punten is (30 om 24). Speler Frank Janssen: ,,We willen naar de hoofdklasse, als we over twee weken van Cabezota winnen kan het eigenlijk niet meer misgaan.”

Tegen de tegenstander uit Doetinchem kwam de voorspelling van invalcoach Alex Plum uit. ,,Hij zei dat we de verdediging goed gesloten moesten houden. Van daaruit konden we zelf uitlopen.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport