Volledig scherm
Thomas Cremers op weg naar de winst in Groesbeek. © Theo Peeters

Cremers prolongeert duatlontitel in Groesbeek

GROESBEEK - De Groesbeekse Cerberus crossduatlon is opnieuw gewonnen door Thomas Cremers. De 20-jarige triatleet uit Elst prolongeerde zondag zijn titel bij het atletiekevenement (7 km hardlopen, 20 km fietsen, 3,5 km hardlopen). Cremers finishte na één uur, 44 minuten en tien seconden.

Michael Emmerik uit Alkmaar werd tweede bij de op het evenement (1.45.55), waar Nijmegenaar Gijs Jacobs derde werd (1.46.04). De sprintvariant van de cross werd gewonnen door Hendrik Venema uit Nijmegen (58.16). Niels van Lanen uit Elst werd tweede (1.01.49) en Martien Spierings ging als derde over de finish (1.01.58).

Hoewel Cremers voor grotere uitdagingen heeft gestaan in zijn nog prille triathloncarrière, had hij moeite met de lage temperatuur. ,,Mijn handen waren soms te koud om goed te kunnen remmen”, stelde hij. ,,Het was echt rillen op de fiets. Nadat ik van de fiets afstapte, heb ik direct op hoog tempo gelopen. Op die manier probeer ik dat ritme vast te houden.”

Zijn hoofddoel en grote droom is de Olympische Spelen van 2024. ,,De Spelen in 2020 komen te vroeg, maar ik denk dat 2024 haalbaar is. Ik moet wel nog werken aan mijn zwemvaardigheden. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik dat de komende jaren naar een hoger niveau kan tillen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport