Volledig scherm
Wendy Haerkens van Woezik moest haar oorbellen nog even intapen aan het begin van de wedstrijd. © Guus Daamen

Dames Woezik verliezen in de topklasse van RVVH

WIJCHEN – De vrouwenploeg van Woezik ging in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen onderuit tegen RVVH: 1-2. De voetbalsters uit Wijchen kwamen nog wel terug van een achterstand, maar een kwartier voor tijd besliste Wendy Mulder de wedstrijd. Zij zorgde ook voor de voorsprong van de ploeg uit Ridderkerk.

Woezik scoorde via Cynthia Hartendorf, zij schoot na een lange pass van Guusje Arts raak vlak na rust. Het was alweer haar vierde doelpunt in de topklasse, het hoogste amateurniveau in het vrouwenvoetbal. Woezik en RVVH promoveerden vorig seizoen vanuit de hoofdklasse.

De verdediging van de thuisploeg kon niet voorkomen dat Mulder vrij de winnende treffer kon binnenkoppen. Na het tegendoelpunt probeerde Woezik er een slotoffensief uit te persen. Dat leverde een kans op voor Charelle Cobussen, maar daar bleef het bij. Aan de andere kant scoorde invaller Ennely Pinto nog bijna, maar Woezik-keeper Shari van de Logt pakte haar inzet knap. Na twee wedstrijden heeft Woezik één punt in de competitie.

Regiosport