Volledig scherm
Shanna de Cortie heeft genoeg reden tot lachen tijdens het Beuningen Open. © David van Haren

De Cortie en Nab winnen Beuningen Open

BEUNINGEN - Het tennistoernooi Beuningen Open kende in de hoogste speelcategorie (2) zowel bij de mannen als de vrouwen ene regionale winnaar. Bij de mannen won Stefan Nab uit Elst, bij de vrouwen ging de eindoverwinning naar de Nijmeegse Shanna de Cortie.

Nab versloeg zondag in de finale na de poulefase Luuk Kool uit Lent (6-4, 3-6, 6-4). Bij de vrouwen won De Cortie alle drie haar poulewedstrijden en daardoor kroonde ze zich tot winnares. De Cortie won samen met Lisa Quik ook het dubbelspel bij de vrouwen.

In het gemengd dubbelspel ging de eindoverwinning naar toernooiorganisator Rik Janssen en Elsemiek van den Akker.

Ranglijsttoernooi

Beuningen Open had dit jaar geen ranglijsttoernooi. ,,We misten daardoor wel enkele topspelers, maar hebben in categorie 2 een mooi regionaal deelnemersveld”, vertelde Janssen. ,,Voor een ranglijsttoernooi moeten we aan veel regels voldoen, daarom was het een bewuste keuze om het stertoernooi te schrappen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport