Volledig scherm
PREMIUM
Coach Alexander Jacobs toont trots de imposante cup van de Nederlandse titel. © Toin Damen/Pro Shots

De echte uitdaging bij Devils begint nu pas voor Alexander Jacobs

NIJMEGEN - Het succes met Nijmegen Devils heeft een diepere betekenis voor Alexander Jacobs. Eindelijk haalt hij zijn gram. Nu wil de coach verder bouwen bij de ijshockeyclub.

Volledig scherm
Een fan van Devils juicht na een goal in de finale om de landstitel. © David van Haren

Heel even is er rust. Al is dat relatief voor Alexander Jacobs. Tijdens het ijshockey­seizoen stapt hij in een achtbaan.

Weg van de hectiek is er nu voor de Nijmegenaar eindelijk ruimte om stil te staan na een machtig jaar. Een speciaal jaar voor Jacobs. De 45-jarige coach van Ahoud Devils moet in het seizoen zijn tijd verdelen tussen zijn gezin, fulltime baan in het gespecialiseerde onderwijs en Devils. Als jeugdcoördinator en hoofdcoach besteedt hij zo’n veertig tot zestig uur in de week aan de sport.

,,Er komt veel meer bij kijken dan coachen en training geven. Dat vergeten mensen weleens”, zegt Jacobs. ,,De gesprekken met spelers, tactische analyses, videobeelden bekijken en de voorbereidingen op de duels. Psychisch is dat soms erg zwaar. Als ik thuiskom wil mijn gezin ook het verhaal van de dag kwijt, dus in de nacht begint dan het nadenken. Toen ik nog in Duitsland werkte, had ik dat al gedaan in de auto terug naar huis. Maar het is ook een manier van leven, ik doe het al dik twintig jaar zo.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport