Volledig scherm
Beeld van de wedstrijd tussen De Hazenkamp en Euro Stars 2. © David van Haren

De Hazenkamp hervat seizoen met opdoffer tegen Euro Stars

NIJMEGEN - De Hazenkamp had het seizoen in de eerste klasse B niet slechter kunnen hervatten. De Nijmeegse honkballers werden zondag in de eerste wedstrijd na de zomerstop afgedroogd door Euro Stars 2 uit Capelle aan den IJssel: 1-18.

Op voorhand was het duel een topper, aangezien Euro Stars tweede staat en De Hazenkamp derde. Maar al na één inning was duidelijk dat het nooit een wedstrijd zou worden. De bezoekers leidden toen al met 0-7. De Hazenkamp was door vakanties en ziekte enkele spelers kwijt, maar dat gold ook voor Euro Stars. In het tweede team van de overgangsklasser spelen meerdere spelers met ervaring in de hoofdklasse en zelfs enkele oud-internationals.

Mercy-regel

Het werd nooit spannend in Nijmegen. Na drie innings stond Euro Stars al met 1-13 voor. Na zes innings werd met de ‘mercy-regel’ besloten om vroegtijdig een einde aan de wedstrijd te maken met 1-18 als eindstand.

De opdoffer op eigen veld valt rauw op het dak van coach Sherlon Joseph, die met De Hazenkamp na de zomerstop hoopte een gooi te doen naar de titel. De achterstand op koploper Ridderkerk Rowdies bedraagt nu acht punten met nog zeven duels te gaan. Euro Stars heeft zes punten meer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport