De Hazenkamp neemt revanche na veegpartij

BOXMEER - Met een 6-1 zege bij Royals in Boxmeer hebben de honkballers van De Hazenkamp zich zondag gerevancheerd voor de veegpartij van vorige week in de topper tegen Euro Stars 2 (1-18).

Sherlon Joseph, coach van de Nijmeegse eersteklasser, had een simpele verklaring voor het herstel. ,,Ik had nu wél een van mijn vaste pitchers tot mijn beschikking”, zei hij.

Joseph kan deze periode geen beroep doen op Reynaldo Sarmiento, die vanwege de verjaardag van zijn vader op Cuba verblijft. Zijn andere werper, Derrick Isenia, kampte al sinds vorige weekeinde met griep en was tegen de ploeg uit Capelle aan den IJssel niet inzetbaar. ,,Gisteren hadden we contact. Het ging beter met hem en hij wilde komen. Dat aanbod kon ik niet weigeren natuurlijk.”

Perfect

Wonder boven wonder groeide Isenia in Boxmeer uit tot de man van de wedstrijd. Hij ging gedurende de innings steeds beter gooien en kreeg maar vijf honkslagen tegen. ,,Hij gooide perfect”, zei Joseph. ,,Dat was een grote verrassing, ook omdat hij aan slag sterk was. Misschien kwam het door de zon, knapte hij daarvan op. Als hij zo gooit, mag hij vaker een paar dagen ziek zijn.”

De Hazenkamp had in de verdediging vooral de korte stop en het derde honk goed op orde en scoorde vanaf de start elke inning een punt. De bezoekers verzuimden alleen om het duel voortijdig te beslissen. ,,Dat was het enige minpuntje”, zei Joseph, die aangaf een getergde ploeg te hebben gezien. ,,We hebben zeker dertien spelers op de honken achtergelaten. Van hen hadden we er meer binnen moeten lopen.”

Na vorige week zijn de kansen van De Hazenkamp op de titel in de eerste klasse B niet groot. De ploeg staat derde, acht punten achter koploper Ridderkerk Rowdies, dat een duel meer heeft gespeeld. Joseph: ,,We moeten hopen dat zij ergens punten laten liggen.” 

Volledig scherm
De Hazenkamp aan slag tegen Royals. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport