Volledig scherm
Aqua Novio-speler Lars de Laat op archiefbeeld. © David van Haren

De Laat leidt Aqua Novio naar ruime eerste zege

IJMUIDEN - Aqua Novio is zaterdag goed aan het seizoen begonnen. De Nijmeegse waterpoloërs wonnen de eerste competitiewedstrijd in de eerste divisie met 8-12 bij VZV uit IJmuiden.

,,Het is altijd lekker om zo te beginnen, zeker in een uitwedstrijd”, sprak trainer Maarten van Lierop. ,,Verdedigend stond het heel goed bij ons. Het duurde alleen iets te lang voordat we afstand namen.”

Van Lierop vervolgt: ,,De spelers hebben uitgesproken bij de eerste vier te willen eindigen, dat levert een plekje in de Eredivisie-beker voor volgend seizoen op. Ik vind het belangrijk dat we stabiel worden. Daarin mogen we de lat best hoog leggen.”

Captain Lars de Laat was belangrijk voor zijn ploeg. Hij bezorgde de Nijmegenaren zes punten, waaronder twee vrije worpen. Ook Steijn Lammers (2), Ivo Brands, Mike Gabriël, Tobias de Ruiter en Ruud Tilleman scoorden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport