De laatste zet is pas beslissend voor toernooiwinst bij Nijmegen Open

NIJMEGEN - De ruim veertig toeschouwers rond het bord van Roel Boomstra en Jasper Lemmen moesten tot de laatste zet wachten tot de toernooiwinnaar van het Nijmegen Open zaterdag bekend was. Oud-wereldkampioen Boomstra won.

De borden op de overige 45 tafels waren zelfs al opgeruimd toen Boomstra en Lemmen na meer dan vier uur speeltijd nog in hun titanenstrijd gewikkeld waren.

WK-match

Volledig scherm
Roel Boomstra, vorig jaar bij het Nijmegen Open. © Gerard Verschooten

Artem Ivanov had enkele uren eerder al zijn winstpogingen tegen Jitse Slump vaarwel gezegd en eindigde de slotronde met remise. De speler uit Oekraïne, tot de slotdag in punten gelijk met Boomstra, werd tweede in het klassement.

De 25-jarige Boomstra won het toernooi in de Jan Massinkhal voor de derde keer, na 2013 en 2016. Voor Boomstra is het internationale damtoernooi een voorbereiding op zijn WK-match later dit jaar tegen Alexander Schwartzman, als de twee uitmaken wie de nieuwe wereldkampioen wordt.

Achter Boomstra en Ivanov eindigde Maarten Linssen als derde. De top tien werd verder gevormd door Johan Krajenbrink, Slump, Aleksej Domtsjev, Geert van Aalten, Lemmen, Henk Kalk en Bart Terwel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport