Gewichtheffer Enzo Kuworge werkt zich in het zweet op de training in Oosterhout.
Volledig scherm
PREMIUM
Gewichtheffer Enzo Kuworge werkt zich in het zweet op de training in Oosterhout. © Erik van 't Hullenaar

De zevenmijlslaarzen van Nijmeegse Enzo (18): ‘Gewichtheffen is een pijnsport’

videoNIJMEGEN - Gewichtheffer Enzo Kuworge (18) uit Nijmegen brengt grote offers voor zijn olympische droom in een steeds schonere sport.

Ontbijt: zes eieren met spek op vier grote sneeën brood. En een halve komkommer. Lunch: twee volle borden pasta met een halve kilo gehakt en even zoveel groenten. Dinner: ‘jollof’, een Ghanees gerecht van papa Kuworge bestaande uit genoeg rijst, groenten en rundvlees om een bescheiden kleuterklas te voeden. Tussendoor: bakken yoghurt of kwark met een eiwitshake en een stapel eiwitrepen.

Quote

Zaak is om de pijn te herkennen en weten of ik er doorheen kan trainen

Kuworge

Zie hier het dagelijkse dieet van gewichtheffer Enzo Kuworge uit Nijmegen. De pas 18-jarige Nederlands kampioen, 147 kilogram zwaar en 1.97 meter lang, is op weg naar plaatsing voor de Olympische Spelen later dit jaar in Tokio. Hij traint er keihard voor.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport