Volledig scherm
Archiefbeeld. © David van Haren

Degradatiepoule dreigt voor Vocasa

Koog aan de Zaan – De volleyballers van Vocasa zijn zaterdagavond met 3-2 (25-20, 21-25, 25-23, 22-25, 15-8) ten onder gegaan bij directe concurrent Zaanstad. De nederlaag heeft gevolgen op de ranglijst voor de ploeg van coach Joost Joosten. Vocasa zakt naar de achtste plaats, Zaanstad neemt de felbegeerde zevende plaats over van de Nijmegenaren.

De ploegen die bij de eerste zeven eindigen plaatsen zich over drie competitiewedstrijden voor de kampioenspoule. De onderste drie teams, plek acht, negen en tien, zijn veroordeeld tot het spelen van degradatiewedstrijden.

In de strijd om de kampioenspoule neemt Vocasa het nog op tegen Lycurgus, nummer negen SSS en nummer zes Taurus. Vocasa heeft na vijftien wedstrijden dertien punten, twee meer dan SSS en twee minder dan Taurus. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport