Volledig scherm
PREMIUM
Luke Zwartbol (rechts) zorgt voor opruiming in de defensie van Nijmegen Devils. © BSR Agency/Soccrates

Devil Luke Zwartbol is ‘de klap’ helemaal te boven

NIJMEGEN - Een jaar na zijn harde smak tegen een boarding speelt Luke Zwartbol de bekerfinale met Devils. Uitgerekend Heerenveen is deze woensdag tegenstander, de ploeg waartegen hij gestrekt ging.

Quote

,,Ik stelde me destijds de vraag: word ik ooit nog de oude Luke?

Daar lag hij dan. Gestrekt op de ijsbaan in Leeuwarden. De grootste angst van een ijshockeyer was werkelijkheid geworden. Na een check van Heerenveen Flyers-speler Marco Postma botste Luke Zwartbol (24) van Nijmegen Devils met zijn hoofd hard tegen de boarding.

Maar herinneren doet hij zich het moment niet. Gewist door de impact van de klap. Wat in het geheugen wel is blijven hangen, zijn de zware maanden die volgden. Het liefst trok de speler uit Dordrecht in die periode de dekens over zijn ogen in een donkere kamer.

Zelfs het licht van lantaarnpalen tijdens late autoritjes waren hem te veel. Licht, zijn hersens konden het niet verwerken. Toen zijn geheugen hem ook nog af en toe in de steek liet, sloeg de schrik pas echt toe. ,,Ik stelde me destijds de vraag: word ik ooit nog de oude Luke?”, zegt Zwartbol nu.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport