Nijmegen Devils in actie in een eerdere wedstrijd.
Volledig scherm
Nijmegen Devils in actie in een eerdere wedstrijd. © David van Haren

Devils-aanvaller Van der Schuit op dreef tegen oude ploeg Hijs Hokij

DEN HAAG - Nijmegen Devils won zaterdag het laatste pouleduel in het bekertoernooi door uitblinker Raymond van der Schuit. De aanvaller van de Nijmeegse formatie scoorde liefst vier keer in de laatste periode tegen zijn oude club Hijs Hokij in Den Haag: 3-4.

De 24-jarige Rotterdammer maakte zodoende een 2-0 achterstand goed. ,,Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt”, zei het goudhaantje van Devils. ,,Vooraf zei Dani van Schilt (speler Hijs Hokij, red) dat ik nog nooit had gescoord tegen Den Haag. Nu was het meteen vier keer. Een mooi moment voor mezelf, want ik laat nu zien dat ik het ook tegen mijn oude ploeg kan. Daar zitten nog veel vrienden van mij.”

Van der Schuit speelde drie seizoenen voor de Haagse tegenstander. Hij komt zijn oude ploeg medio december opnieuw tegen in de halve finale van het bekertoernooi. Devils haalde de volgende ronde door vrijdag te winnen van Zoetermeer Panters (6-3). Het bestuur van de regerend bekerwinnaar nam in aanloop naar dat duel een rigoureus besluit. Hoofdcoach Alexander Jacobs werd weggestuurd.

Trainer

Een nieuwe trainer is er nog niet. ,,Het was een aparte situatie, maar door deze twee overwinningen laten we zien dat onze ploeg veel in zijn mars heeft. Dat hebben we bereikt door als team te fungeren en hard te werken. Daar ontbrak het in de weken daarvoor af en toe aan.”

Of de ervaren Devils-verdediger Jurryt Smid zaterdag kan starten in het eerste BeNe-league duel bij Chiefs Leuven is onzeker. De Rijswijker viel in Den Haag uit met een schouderblessure. De ernst van het kwetsuur wordt van de week verder onderzocht. Hij ondergaat dan een mri-scan om te kijken of er niks kapot is in het gewricht.  

Regiosport