Volledig scherm
Deniz Mollen op archiefbeeld, bekerfinale 2019 Hijs Hokij - Devils Nijmegen © Patrick Dolkens

Devils-goalie Mollen uitgeroepen tot beste doelman

DEN HAAG – Nijmegen Devils-doelman Deniz Mollen mocht zaterdagavond de prijs voor beste doelman van vorig seizoen in ontvangst nemen. Hij kreeg de award vlak voor het begin van de wedstrijd om de Ron Berteling-schaal (supercup).

De 26-jarige goalie won vorig seizoen de landstitel en beker met de Nijmeegse ijshockeyclub. De Gerry Göbel-John de Bruyn Trofee, zoals de prijs officieel heet, wordt bepaald door de spelers en coaches van de Nederlandse ijshockeyclubs op het hoogste niveau.

Mollen kwam vorig jaar over van Eindhoven Kemphanen en speelde zich direct in de basis. Hij was met zijn saves onder meer belangrijk in de gewonnen finale om de landstitel tegen Hijs Hokij.

Nijmegen Devils speelt zaterdagavond (20.30 uur) met Mollen op doel om de Ron Berteling-schaal. Dat is de opening van het ijshockeyseizoen. De wedstrijd wordt gespeeld in Den Haag tegen thuisteam Hijs Hokij. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport