Volledig scherm
Frank Gentges (Rechts) op archiefbeeld. © Beeld Werkt

Devils kiest voor ervaren Gentges

NIJMEGEN - De ijshockeyers van Devils uit Nijmegen hebben met Frank Gentges een ervaren, flamboyante coach binnengehaald. De 54-jarige Duitser tekent in Nijmegen een contract tot de zomer van 2021.

De afgelopen vijf jaar coachte hij Moskitos Essen, een club uit de Oberliga, het derde Duitse niveau. De BeNe-league, de competitie waarin Devils uitkomt, geldt als een stap terug. ,,Badinerend gezegd is ijshockey in Nederland een hobby voor erbij”, zegt Devils-voorzitter Joop Vullers. ,,Op het niveau waar Gentges trainde, moeten spelers hun brood verdienen met ijshockey. Dat is hier anders en dat vergt een andere benadering. Daar zijn met hem duidelijke afspraken over gemaakt.” Devils koos voor Gentges vanwege ‘de kwaliteit en ervaring die hij meebrengt’.

Devils-jeugd

De oefenmeester uit Krefeld zal een plan maken om Devils-jeugd op een zorgvuldige manier door te laten stromen naar de hoofdmacht. ,,Hij moet het eerste team coachen en een structuur neerzetten waar we jaren mee vooruit kunnen.”

Over Tilburg Trappers (de Nederlandse ploeg die uitkomt in de Oberliga) zei hij eerder dat de Duitse clubs dat team niet nodig hadden. Dat kwam hem op hoon te staan van de Tilburgse club en Nederlandse ijshockeyfans. Vullers: ,,Iedereen wordt een jaartje ouder en heeft wel eens dingen gezegd die later toch niet zo handig waren.”

Regiosport