Volledig scherm
Goalie Tomislav Hrelja van Devils en verdediger Rick van Haren houden Den Haag-speler Jasper Kick (achter het doel) in de gaten. © Wouter Dill

Devils komt tekort in eerste duel halve finale

DEN HAAG - De finale om de titel in de BeNe-League is ver weg voor Ahoud Devils. De Nijmeegse ijshockeyformatie is er vrijdag niet in geslaagd om nog een keer te stunten in de play-offs. De ploeg verloor de eerste wedstrijd in de best-of-three tegen HYS Den Haag: 6-1.

,,Deze wedstrijd is alweer verleden tijd”, sprak coach Jeffrey van Iersel direct na afloop. ,,Zondag is het weer 0-0. Winnen we, hebben we weer alle kans op de finale.”

De effectiviteit van HYS Den Haag gaf de doorslag tijdens de eerste wedstrijd van de halve finale. De thuisploeg scoorde vijf keer tijdens een powerplay, Devils kwam tijdens vier overtalsituaties alleen in de slotfase tot een doelpunt..

Goals via powerplay

Raymond van der Schuit en Sjodin Viktor Gibbs zetten Den Haag in de eerste periode op een 2-0 voorsprong. Nadat Nick de Jong een aantal goede kansen miste, maakte Jasper Kick de 3-0. De enige goal die niet tijdens een powerplay gemaakt werd, was een simpele intikker.

Na de 4-0 van Gibbs in de tweede periode was de wedstrijd gespeeld. Jurry Smid en Gibbs waren in het laatste bedrijf nog trefzeker. Vijf minuten voor tijd maakte Aivaras Bendzius nog de 6-1.

Titelfavoriet

De nederlaag in de hofstad is geen schande. HYS Den Haag geldt als de topfavoriet voor het kampioenschap. De ploeg van coach Chris Eimers stond na de reguliere competitie met 66 punten stijf bovenaan in de BeNe-League, de gezamenlijke competitie van België en Nederland. Devils eindigde vijfde met twintig punten minder dan de koploper. In het reguliere seizoen werd bovendien twee keer verloren van ‘Den Haag’: 8-5 en 0-8.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport