Volledig scherm
De ijshockeyers van Nijmegen Devils hebben komend seizoen weer een extra prijs om voor te strijden: de Inter Region Cup. © David van Haren

Devils neemt het in extra bekertoernooi op tegen Duitse clubs

NIJMEGEN - Nijmegen Devils neemt komend seizoen deel aan een extra bekertoernooi: de Inter Region Cup. Aan die nieuwe mini-competitie nemen drie Nederlandse, drie Belgische – allemaal uitkomend in de BeNe-League – en zes Duitse ijshockeyploegen deel.

Uit de BeNe-League hebben zich ingeschreven: Nijmegen, Geleen, Heerenveen, Herentals, Leuven en Luik. De Duitse tegenstanders – uit de Regionalliga West – zijn: Diez, Dinslaken, Hamm, Herford, Neuss en Neuwied. Met de extra bekercompetitie probeert de BeNe-League tegemoet te komen aan de wens van een aantal Nederlandse en Belgische teams om meer wedstrijden te spelen. Ook voor de Duitse ploegen is de mini-competitie een mogelijkheid om het aantal duels in een seizoen op te schroeven.

Driemaal thuis, driemaal uit

De Inter Region Cup geldt als een extra toernooi, dat dus naast de strijd om de nationale beker, het Nederlandse kampioenschap en de titel in de BeNe-League zal bestaan. In de Inter Region Cup spelen de Nederlandse en Belgische teams een halve competitie tegen de zes Duitse ploegen. Elke BeNe-League-ploeg ontmoet dus driemaal thuis en driemaal uit een Duitse opponent.

De ranglijst van de Inter Region Cup wordt uiteindelijk bepaald op basis van de uitslagen van die zes wedstrijden én de onderlinge resultaten van de deelnemende teams in de BeNe-League. De Inter Region Cup wordt gespeeld tussen september en medio januari. Het definitieve programma van het nieuwe toernooi voor de Nijmegen Devils is nog niet bekend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport