Volledig scherm
Branden Eden baalt na een gemiste kans afgelopen seizoen. De Canadees is komend jaar de enige import van Nijmegen Devils. © David van Haren

Devils nog zonder hoofdsponsor; selectie is al wel rond

NIJMEGEN - Nijmegen Devils heeft de selectie voor komend seizoen rond. De Nijmeegse ijshockeyformatie verlengde deze week de overeenkomsten met aanvaller Wessel Copier en doelman Jefrey Vermeulen. De club zoekt nog wel een hoofdsponsor.

Tegenover de contractverlenging van Copier en Vermeulen staat het vertrek van Jim Gudden, hij gaat naar Zoetermeer Panters. De ploeg van Alexander Jacobs bestaat uit 21 spelers, van wie 6 nieuwkomers.

,,Met deze selectie gaan we zeker niet om spek en bonen meedoen”, stelt de coach. ,,Vooral aanvallend zijn we sterk. Met Jurryt Smid en Raymond van der Schuit (beiden van Hijs Hokij Den Haag, red) hebben we twee toppers vastgelegd. Bovendien heeft Van der Schuit op het ijs een klik met Jeffrey Melissant.”

Extra import

Quote

Het liefste had ik nog een goede import erbij voor de verdedi­ging

Alexander Jacobs, coach Devils

Aanvaller Branden Eden (uit Canada) is de enige buitenlandse speler (import) van Devils, topscorer Ross John Reed (ook Canada) keert niet terug. ,,Het liefste had ik nog een goede import erbij voor de verdediging. De club neemt financieel geen risico’s, daarom zit een extra buitenlandse speler er niet in.”

Na jaren in de luwte had Devils afgelopen seizoen een topjaar, waarin de club landskampioen werd en het nationale bekertoernooi won. In de BeNe-League (de Belgisch-Nederlandse topliga) reikte de ploeg tot de kwartfinale. ,,Het mentale aspect speelde daarin mee. We hadden al twee prijzen gewonnen. Hopelijk zijn we daar komend seizoen verder in.”

Geen Hoofdsponsor

Devils is nog op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Naamgever van vorig seizoen Ahoud doet een stap terug. Jacobs: ,,Hopelijk dient zich een mooie regionale partij zich aan, na de successen van vorig seizoen staan we volop in de picture.”

Devils viert in september het 50-jarig bestaan in ijshal Triavium en speelt in die maand het duel om de Ron Berteling-schaal (Supercup) tegen Hijs Hokij in Den Haag. De data en tijden worden nog bekend gemaakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport