Volledig scherm
Branden Eden van Devils (links) eerder dit seizoen in actie. © David van Haren

Devils vergooit met nederlaag kans op thuisvoordeel in de play-offs

LEUVEN – Ahoud Devils ging zaterdag voor de tweede keer op rij onderuit in de BeNe-league. Na de thuisnederlaag vrijdag tegen koploper HYC Herentals (4-7) was ook Chiefs Leuven te sterk: 3-1. De misstap van de Nijmeegse ijshockeyers in België is een verrassing, want het verschil in punten (12) is aanzienlijk.

Chiefs staat op de zevende plaats, Devils vijfde. De Nijmegenaren zijn al zeker van de play-offs om het kampioenschap, maar hebben bij een hoge klassering op de ranglijst thuisvoordeel in de kwartfinale. Dat raakt door de twee nederlagen van afgelopen weekend verder uit zicht.

Powerplay

In Vlaams-Brabant kwam Leuven al in de tweede minuut op voorsprong na een straf voor Devils-speler Rick Wijnen. Basim Laeremans scoorde. In de tweede periode sloeg de thuisploeg opnieuw toe in de powerplay. Ben Boute scoorde na een straf voor Justin Evers.

Vier minuten voor tijd maakte Marcel Kars de aansluitingstreffer voor Devils. Toen de Nijmeegse equipe keeper Deniz Mollen had gewisseld voor een extra veldspeler sloegen de Belgen opnieuw toe. Alec James maakte in de laatste minuut de 3-1.

Drie duels

De ijshockeyformatie van coach Alexander Jacobs speelt nog drie competitiewedstrijden. Op vrijdag is al de laatste thuiswedstrijd tegen Tilburg Trappers 2, daarna volgen nog uitduels met Flyers in Heerenveen en Hijs Hokij Den Haag. Daarna volgen play-offs om het landskampioenschap en de BeNe-league. Devils won eerder dit seizoen de nationale beker.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport