Volledig scherm
Aanvoerder Levi Houkes van Devils viert één van zijn drie goals tegen Eaters Geleen. © David van Haren

Devils vermorzelt concurrent en gaat fier aan kop

NIJMEGEN – Ahoud Devils heeft vrijdag met overtuiging de koppositie gepakt in de BeNe-League. De Nijmeegse ijshockeyformatie liet geen spaan heel van concurrent Eaters Geleen: 11-1. De ploeg van trainer Alexander Jacobs is na drie duels nog foutloos in de competitie.

Devils nam door de zege ook revanche op de wedstrijden in het bekertoernooi. In aanloop naar de competitie was Eaters tweemaal te sterk voor de Nijmeegse equipe: 7-1 en 3-4.

Vroeg voorsprong

Devils legde de basis voor de monsterscore in de eerste periode. Na zeven minuten opende aanvoerder Levi Houkes op fraaie wijze de score. Hij schoot de puck hard en hoog achter Eaters-goalie Rowan Delil nadat hij vrij voor het doel was gezet. Devils sloeg kort daarna opnieuw toe. Branden Eden tikte van dichtbij binnen (2-0), nadat de Limburgers de puck niet goed wegwerkten. 

In de tweede periode was Devils helemaal los. De thuisploeg besliste de topper razendsnel. Ross John Reed sloeg en Houkes maakte zijn tweede treffer van de avond.

Mooie goals Eden

Eden zorgde met de 5-0 en 6-0 voor de voortijdige beslissing. De Canadees deed dat met twee fraaie goals. De eerste keer ronde hij een snelle aanval af, de tweede keer sprong hij vanaf de bank het veld in na een snelle wissel, om vervolgens af te ronden. Lukasz Bartak scoorde daarna de goal voor Eaters, maar via Reed en Houkes breidden de comfortabele voorsprong van Devils verder uit: 8-1.

Blessurebehandeling Houkes

Houkes werd tussendoor in de catacomben behandeld nadat hij na een gemene overtreding hard op het ijs terecht was gekomen. De uitblinker bij de Nijmegenaren kon wel terugkeren. In de derde periode scoorden Reed (2x) en Eden nog: 11-1.

Door de riante overwinning blijft Devils na drie duels ongeslagen (negen punten) in de BeNe-League. De ijshockeyclub komt zaterdag alweer in actie. Dan staat de uitwedstrijd bij Amsterdam Tigers op het programma.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport