Jeffrey Melissant (links) en Deniz Mollen (rechts) spelen ook volgend seizoen bij Nijmegen Devils. Zij worden teamgenoten van Tobie Collard, de eerste aanwinst van Nijmegen Devils voor volgend seizoen.
Volledig scherm
Jeffrey Melissant (links) en Deniz Mollen (rechts) spelen ook volgend seizoen bij Nijmegen Devils. Zij worden teamgenoten van Tobie Collard, de eerste aanwinst van Nijmegen Devils voor volgend seizoen. © BSR Agency

Devils versterkt zich met Collard, meer nieuwe ijshockeyers in aantocht

NIJMEGEN - Tobie Collard is de eerste nieuwe aanwinst van Nijmegen Devils. De 20-jarige Nederlandse aanvaller komt over van New Hampshire Jr. Monarchs (Verenigde Staten), waar hij de afgelopen twee seizoenen speelde. 

De ijshockeyer uit Maarssen kwam daarvoor in de BeNe-League uit voor Dordrecht Lions, Amstel Tijgers (Amsterdam) en Heerenveen Flyers.

De komende tijd zijn er bij Devils meer nieuwe spelers te verwachten. Voorzitter Paul Fondse: ,,We zijn zeker al zes weken bezig met de gesprekken. We hopen in de loop van komende maand de selectie rond te hebben.”

Coach Frank Gentges stelt samen met technisch adviseur Charles Houkes de selectie samen. De Duitser volgde tijdens het afgelopen seizoen Alexander Jacobs op, maar zat maar een paar wedstrijden op de bank. Hij had te veel last van een nekblessure. Inmiddels is hij hersteld. ,,Hij krijgt – binnen het vastgestelde budget – de vrije hand in het samenstellen van het team.”

Doelman Deniz Mollen, aanvoerder Levi Houkes, verdedigers Evo Suurhoff, Boris van Bergen en de multifunctionele Kai Gielen hebben een doorlopend contract. Met Jeffrey Melissant gaat de club door, de ervaren Jurryt Smid vertrekt. Met de andere spelers van vorig seizoen wordt nog gesproken, maar lang niet iedereen blijft. Fondse: ,,Vorig seizoen was sportief en bestuurlijk hectisch. We willen naar wat rustiger vaarwater.”  

Regiosport