Volledig scherm
Levi Houkes (rechts) in actie tegen Herentals, eerder in het play-offsduel in Nijmegen. © David van Haren

Devils wint in België en bereikt halve finale play-offs

HERENTALS - Ahoud Devils staat in de halve finale van de play-offs in de BeNe-League. De ploeg rekende dinsdagavond in een zenuwslopend beslissingsduel via penalty shots af met HYC Herentals (1-1; 2-3 in shoot-outs).

Doelman Tomislav Hrelja van de Nijmeegse ijshockeyformatie werd de held van de avond. Hij bleef in de beslissende shoot-outserie ijzig kalm tegenover Mitch Morgan en Shawn Hulshof.

Beladen sfeer

Devils bleef zodoende in de kwartfinale tot twee keer toe knap overeind in Herentals. In het kleine stadion van de regerend kampioen van België – en twee jaar geleden winnaar van de BeNe-League - heerst vaak een beladen en vijandige sfeer, mede ook doordat het publiek heel kort op de ijsbaan zit. Eerder dit seizoen in de reguliere competitie ging het voor Devils ook faliekant mis in Herentals (6-1 verlies, flink wat tijdstraffen door een knokpartij).

Powerplay

De Nijmeegse equipe sprong wel slecht om met de powerplay: vijf overtal-situaties leverden niets op. Herentals scoorde wel via een powerplay. Mitch Morgen zette de Belgen in de tweede periode op 1-0. Kort ervoor was een treffer van de Belgische-Canadees afgekeurd. In de derde periode maakte Levi Houkes fraai gelijk (1-1), op aangeven van Rick Wijnen.

Doordat de overtime niets opleverde, kwam het aan op penalty shots. Daarin redde Hrelja twee keer.

Schema halve finale

Devils moet in de halve finale tegen HIJS Den Haag. Die ploeg is de absolute titelfavoriet. Vrijdag is het eerste duel in Den Haag, zondag de return in Nijmegen (16.45 uu). Een eventueel derde duel is volgende week dinsdag in Den Haag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport