Volledig scherm
PREMIUM
Valentijn Weinans (nummer 478) op weg naar de winst op de 1500 meter tijdens de NK indoor. © Wout van Zoeren/Orange Pictures

Diamond League is voor Weinans 'pas het begin'

NIJMEGEN - Zijn tweede pr in een maand tijd, de tweede beste seizoenstijd op de 1500 meter. Valentijn Weinans is pas een halfjaar fulltime atleet, maar zijn progressie is al veelbelovend. Hij maakt donderdag in Oslo zijn debuut in de Diamond League.

Hij weet wel ongeveer wat er op hem af gaat komen, maar écht een voorstelling kan Weinans zich er nog niet van maken. Vol stadion, overal camera’s, atleten die hij alleen van tv kent. Ineens staat hij er straks tussen, omringd door internationale toplopers.

De 22-jarige atleet uit Nijmegen maakt in Oslo op de 1500 meter zijn debuut in de Diamond League, een wedstrijdreeks die als één van de belangrijkste series in de atletiek geldt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport