Volledig scherm
Archief: het opleidingsteam (onder 24 jaar) van Dragons (donker tenue) in actie tegen Donar. © De Gelderlander

Dragons krijgt hoger budget niet rond; toch geen team in de topliga

NIJMEGEN - TBG Dragons ziet af van de toetreding tot de Dutch Basketball League (DBL). De Nijmeegse club meldde eerder nog komend seizoen de stap naar de Nederlandse topliga te maken, maar hogere begrotingseisen gooien roet in het eten. Dragons mikt nu op volgend jaar.

De Nijmeegse basketbalvereniging probeert al sinds 2015 toe te treden tot de DBL (voorheen eredivisie), steeds zijn de financiële eisen het struikelblok.

Door een aantal nieuwe sponsordeals dacht Dragons nu wel het vereiste budget bij elkaar te hebben, maar de clubs uit de DBL besloten twee maanden terug tijdens een vergadering de toelatingseisen te verhogen van 200.000 euro naar 300.000 euro.

Omvallen Windmills

Quote

De DBL wil harde toezeggin­gen, maar de meeste sponsors wachten tot we zijn toegetre­den

Paul in den Bosch, secretaris Dragons

De negen teams uit de DBL kwamen tot de verscherpte eis omdat afgelopen seizoen nieuwkomer Dutch Windmills uit Dordrecht omviel vanwege financiële problemen. Het besluit kwam als een verrassing voor Dragons.

,,Heel vervelend”, zegt Dragons-secretaris Paul in den Bosch. ,,We waren van tevoren niet op de hoogte en kregen het niet meer voor elkaar om het ingediende budget aan te vullen. We hebben er alles aan gedaan, tot een dag voor deadline aan toe.”

Onsnappingsclausules

Die deadline was afgelopen zaterdag, toen de DBL zou besluiten over het verstrekken van een licentie voor Dragons. ,,De DBL wil harde toezeggingen, maar de meeste sponsors wachten totdat we eenmaal zijn toegetreden. We gaan kijken of we nu met ontsnappingsclausules kunnen werken. Met partijen waarmee we rond waren, moeten we opnieuw om tafel. De financiën voor de jeugdopleiding blijven gewaarborgd.”

Nieuwe poging

In den Bosch snapt dat er intussen scepsis is ontstaan over het toetreden van Dragons tot de hoogste basketbaldivisie. ,,Maar wij hebben nog steeds veel vertrouwen dat ons plan gaat slagen. We gaan kijken hoe we samen met de DBL de stappen tot toetreding kunnen doorlopen, zodat we niet opnieuw voor een verrassing komen te staan.”

Technisch manager Matthew Otten zou hoofdtrainer worden bij Dragons. De voormalig profspeler blijft wel bij de club uit Nijmegen, die met een aantal jeugdteams uitkomt op het hoogste niveau in Nederland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport