Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Drie zussen en nog twee aanwinsten naar Vocasa

NIJMEGEN - Vocasa heeft krijgt er vijf aansprekende versterkingen bij voor het vrouwenteam. Sanne Metsemakers, de Duitse Hannah Becker en de drie zusjes Jana, Lynn en Lotte Braakhuis maken de overstap naar de Nijmeegse eerstedivisionist. Wel raakt Vocasa toptalent Iris Scholten (16) kwijt.

Met de komst van het vijftal onderstreept de Nijmeegse volleybalclub de ambities om naar de topdivisie (tweede niveau) te promoveren. Metsemakers (19) was de voorbije jaren actief bij eredivisionist Eurosped en Becker (21) en de zussen Braakhuis komen over van Skurios Borken, een topploeg in de Tweede Bundesliga in Duitsland.

Langer contact
De contacten met de zussen Jana (21), Lynn (20) en Lotte (19) Braakhuis waren er al langer. Met de oudste, Jana, was Vocasa vier jaar bezig. Coach Bram Leijssenaar van Vocasa kent de vier Nederlandse speelsters van zijn werk als coach bij de nationale jeugdselecties.

Vertrek Scholten
Tegenover de komst van het vijftal staat het vertrek van toptalent Iris Scholten. De 16-jarige Berg en Dalse vertrekt naar Talentteam Papendal, de opleidingsploeg van de bond. Dat team speelt in de eredivisie.

Regiosport