Volledig scherm
Beeld van de KNSB Cup in Nijmegen. © David van Haren

Eerste Nijmeegse KNSB Cup groot succes

NIJMEGEN - Het debuut van de KNSB Cup in Nijmegen is veelbelovend. Zaterdag werd de nationale shorttrackcompetitie voor het eerst door de Nijmeegse schaatsvereniging (NSV) georganiseerd. Het Triavium was daarmee het strijdtoneel voor meer dan 120 shorttrackers uit heel Nederland en van diverse niveau’s.

De KNSB Cup, die is opgedeeld in zes toernooien per seizoen, is een podium voor de beste Nederlandse shorttrackers. Dat het toernooi nu ook in Nijmegen heeft plaatsgevonden, is volgens shorttracker Jan Reuvers (22) uit Wijchen erg bijzonder.

,,We zijn hier enorm trots op”, zei Reuvers. ,,De NSV is een kleine groep mensen met een groot hart voor de club. Zo’n toernooi is dan niet niks, maar ik denk dat we een goede beurt hebben gemaakt. De shorttracksport is een snelgroeiende sport en in Nijmegen loopt een hoop talent rond. Ik hoop dat dit toernooi vaker in het Triavium kan plaatsvinden.”

Het was voor de 22-jarige Wijchenaar extra bijzonder om op zijn thuisbaan te schaatsen. Wedstrijden van deze omvang worden meestal in het noorden van het land georganiseerd. Reuvers finishte op de 1500 meter (divisie C) ook nog eens als eerste met een tijd van 2 minuten, 40 seconden en 107 honderdste.

,,Mijn doel was om onder het limiet van de B-divisie te zitten. Dat is met vijf seconden speling gelukt, dus de volgende rit op deze afstand mag ik een niveau hoger. Daar ben ik het meest trots op, maar het is extra leuk om dan ook nog eerste te worden op mijn ‘eigen’ baan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport