Volledig scherm
Archiefbeeld: Skunk - Keizer Karel © David van Haren

Eerste veldnederlaag Keizer Karel een feit

NIJMEGEN - Keizer Karel won tot dusver alle acht haar wedstrijden in het veldseizoen, maar zaterdagmiddag was de ploeg uit Nijmegen geen schim van zichzelf tegen runner-up Tiel’72: 7-19. Die ploegen staan nu gelijk in punten, maar door de ruime nederlaag moeten de Nijmegenaren de koppositie op doelsaldo afstaan.

De equipe van oefenmeester Yvo van Dijk verspeelde haar kansen al in de eerste tien minuten. De Tielenaren schoten raak alsof het niets was, terwijl de schaarse mogelijkheden van Keizer Karel kansloos waren. Binnen no-time was de stand 0-7. Beleving ontbrak bij de Nijmegenaren, zo liet ook de trainer weten tijdens de time-out die volgde. “Op deze manier verliezen is onacceptabel”, aldus Van Dijk.

Met een ruime achterstand (3-11) begon Keizer Karel de tweede helft aan een onmogelijke opgave. Dat het tegen zat, was duidelijk, maar kort na de rust werd het nog erger voor de thuisploeg. Jelle van der Kooi ging, zonder tegenstander in zijn buurt, naar de grond. Met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure verliet hij in tranen het veld. Zijn ploeggenoten konden een afgang op sportpark Staddijk niet voorkomen: 7-19.

Door de zeperd heeft Keizer Karel haar titelkansen aanzienlijk verkleind. De formatie uit Tiel heeft de koppositie overgenomen en verloor dit veldseizoen alleen het eerste duel met de Nijmegenaren (7-9). Keizer Karel moet dus hopen op een misstap van die ploeg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport