HOCKEY

QZ-Amstelveen

De Gelderlander DG FOTO SPORT
Volledig scherm
HOCKEY QZ-Amstelveen De Gelderlander DG FOTO SPORT © David van Haren

Eindelijk speelt QZ-keepster Myrthe Ronner weer zonder pijn: ‘Een heel raar gevoel’

NIJMEGEN - QZ-keepster Myrthe Ronner stond zondag voor het eerst in ruim een jaar tijd zonder pijn onder de lat. Haar doel kon ze niet schoonhouden, maar er werd wel gewonnen: 3-1.

Het treffen van nummer 7 QZ met laagvlieger Amstelveen begon stroef. Zo stroef dat goalie Myrthe Ronner na tien minuten spelen de bal uit het net moet vissen. Een tegendoelpunt dat later slechts een smetje bleek op een bijzondere wedstrijd voor de 20-jarige keepster. 

Quote

Na de operatie schrok ik van de pijn. Dat was echt heftig

Doorgespeeld ondanks pijn

,,Vorig jaar kreeg ik kort na de winterstop last van mijn rug’’, blikt Ronner terug op de beginnende klachten, die uitgroeiden tot een slepende blessure. 

,,Na bezoeken aan de fysio en huisarts kwam ik in het ziekenhuis terecht. Al snel bleek het om een hernia te gaan. Ik ben gewoon doorgegaan met hockeyen. Mij werd verteld dat ik niet echt iets kapot kon maken, maar prettig was anders.’’

Operatie zonder garanties

In overleg met haar arts besloot de talentvolle keepster van de Nijmeegse overgangsklasser om in de winterstop onder het mes te gaan. 

,,Ik zei meteen dat ik het alleen wilde als ik op tijd fit zou zijn voor de tweede seizoenshelft, anders zou ik met pijn verder keepen en in de zomer opnieuw kijken. Echt garantie kunnen ze natuurlijk niet bieden, maar de arts had er veel vertrouwen in dat het zou lukken.’’ En zo geschiedde.

Voorzichtig revalideren

Twee dagen na de laatste wedstrijd voor de winterse onderbreking lag de Nijmeegse op de operatietafel. ,,Na de operatie schrok ik van de pijn. Dat was echt heftig. Maar toen ik had geslapen en er een dag voorbij was, bleek alle pijn weg te zijn. Dat was een heel raar gevoel na een jaar van klachten.’’ 

Tekst gaat verder onder afbeelding

Volledig scherm
© David van Haren

Daarna volgde een periode van voorzichtig revalideren. ,,In het begin mag je alleen maar liggen, niet eens overeind komen. Langzaamaan mag je even vijf minuutjes lopen en zo bouw je het verder op’’, legt Ronner uit. Dat opbouwen ging zo vlot, dat ze inderdaad op tijd fit was. ,,Ik heb heel soms nog een beetje last, maar dat zijn gewoon de overblijfselen van het revalideren.’’

Doorgroeien met het team

Nu de rugklachten verleden tijd zijn, kan de betrouwbare doelverdediger weer nadenken over haar hockeytoekomst. ,,Ik heb het super goed naar mijn zin bij QZ. Ik hockey hier al m’n hele leven en het voelt daardoor echt als thuis. Het liefst wil ik met dit team een stapje verder komen. Ook voor mijzelf wil ik uiteraard blijven leren en groeien.’’ 

De goalie is niet bezig met een eventuele overstap. ,,Hier voel ik me helemaal op mijn plek. Ik hoef echt nergens heen.’’

Zwak begin

Vanaf haar cirkel zag Ronner hoe haar team zwak aan de wedstrijd met Amstelveen begon. ,,Volgens mij hockeyden wij vooral tegen onszelf. Zeker de eerste helft liepen we achter de feiten aan. Het is zonde dat het er pas in het laatste kwart echt uitkomt dat we wel degelijk goed kunnen hockeyen. Maar ik ben wel blij dat we ons nog herpakten, al is het zo laat’’, kijkt ze terug op de wedstrijd.

Na de zwakke eerste helft duurt het ook in het tweede bedrijf lang totdat QZ echt gevaarlijk wordt. Tien minuten voor tijd kwam de formatie van Roel Wagemakers alsnog langszij. Valérie Steppe zette haar team uit een strafcorner op gelijke hoogte met de bezoekers. 

Heldenrol voor Verdonschot

In de absolute slotfase was er een heldenrol weggelegd voor Anouk Verdonschot. Vijf minuten voor tijd bezorgde de 25-jarige verdediger met een push in de verre hoek de Nijmegenaren de voorsprong. Twee minuten later zorgde zij uit een strafcorner ook nog voor de beslissing: 3-1. 

Zelf bleef de matchwinnaar nuchter. ,,Het is zeker leuk dat ik ze mag scoren, maar ik heb het natuurlijk te danken aan mijn teamgenoten. Zij moeten wel eerst die corner halen of die beslissende pass geven.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport