Volledig scherm
Yannick van Harskamp (rechts) als aanvoerder van het Nederlands volleybalteam. De ex-international begint een volleybalschool in Nijmegen. © anp

Ex-international Van Harskamp start volleybalschool in regio Nijmegen

NIJMEGEN - Oud-volleybalinternational Yannick van Harskamp start een regionale volleybalschool in Nijmegen, Wijchen en Arnhem. Hij gaat daarvoor samenwerken met de volleybalverenigingen Aetos, Pegasus, Trivos en Vocasa.

De Njoi Academy is een spin-off van het regionaal talentencentrum (RTC) van de Nevobo. De bond stopte na vorig seizoen met het RTC in Nijmegen. 

Van Harskamp (32) was trainer bij het talentencentrum. Hij kreeg van de jeugdspeelsters vragen of hij tóch training kon blijven geven.

Gezamenlijk belang

Quote

Een aantal clubs speelde met het idee van een volleybal­school, maar liep vast op de organisa­tie

Yannick van Harskamp

,,Daardoor ben ik er over gaan nadenken”, zegt Van Harskamp. ,,Ik wilde het niet zomaar oppakken. Dus heb ik contact gezocht met de clubs. Hoe zij erover dachten. Of er samenwerking mogelijk was en wat het gezamenlijk belang kon zijn.”

Zowel van de Nijmeegse clubs Pegasus en Vocasa als van Trivos uit Wijchen en Aetos (Arnhem) kreeg hij enthousiaste reacties. Van Harskamp biedt met zijn Njoi Academy extra trainingen voor de talentengroep van 13 tot en met 18 jaar. De clubs zorgen voor zaalruimte, de organisatie ligt bij de oud-international (160 interlands).

Geen mankracht

Van Harskamp en medetrainer Michael Beugelsdijk richten zich in eerste instantie op talentvolle meiden, zoals ook bij het RTC het geval was. Er is ruimte voor 24 speelsters.

,,Talenten kunnen hierdoor vaker trainen, waar de clubs vaak geen mankracht en ruimte voor hebben. Een aantal clubs speelde met het idee van een volleybalschool, maar liep vast op de organisatie. Ik heb open kaart gespeeld met de bond. Het plan voorgelegd bij technisch directeur Bram Ronnes. Die zag geen obstakel.”

Trainingen

Op zondag zijn de trainingen in toerbeurt in Nijmegen en Wijchen. Op vrijdag zijn de trainingen in Arnhem. ,,Wij leiden niet op voor het trainingscentrum in Papendal. Maar als er talent is, zullen we wel advies geven over een vervolgstap.”

Meer info: njoilife.nl/academy

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport