Volledig scherm
De ijshal Triavium in Nijmegen. © Do Visser/DG

Final Four bij ijshockey om landstitel

EINDHOVEN/NIJMEGEN - De opzet van de ijshockeycompetitie ziet er komend seizoen anders uit. De BeNe-league gaat terug van zestien naar veertien teams. Nieuw is bovendien dat er een aparte Final Four komt om de Nederlandse titel.

Drie ploegen keren niet terug in de BeNe-league, de topliga waarin Nederlandse en Belgische teams sinds vorig jaar verenigd zijn. Dordrecht en het Belgische Turnhout en Heist op den Berg verdwijnen uit de liga. Groningen komt er juist bij.

Poule-indeling
De indeling is door ijshockeybond NIJB deze week bekend gemaakt. Nijmegen Devils zit komend seizoen in poule A. Ook Eindhoven Kemphanen en Tilburg Trappers Toekomstteam verhuizen van poule B naar A. Devils zit verder in de groep met Panters Zoetermeer, Tijgers Amsterdam, Antwerp Phantoms en regerend kampioen HYC Herentals. Deze teams spelen thuis en uit tegen elkaar en daarnaast één keer tegen alle zeven teams uit poule B. De vier beste teams van beide competities plaatsen zich voor de kwartfinale van de play-offs. Devils haalde vorig seizoen de kwartfinales, waarin Herentals te sterk was.

Nederlandse titel
Komend jaar wordt er ook weer om de Nederlands titel gespeeld. Het beste Nederlandse team uit de BeNe-league (Heerenveen Flyers) was afgelopen jaar automatisch kampioen. Dat gaat straks anders: de twee beste Nederlandse ploegen uit beide poules spelen eind februari om de landstitel tijdens een Final Four. Het ijshockeyseizoen begint op 24 september met de strijd om de Ron Bertelingschaal, de Supercup.

Regiosport