Volledig scherm
Het logo van het Nijmegen Tennis Tournament © Beeld Nijmegen Tennis Tournament

Finaleweekend Nijmegen Tennis Tournament verplaatst naar november

NIJMEGEN - De finales van het Nijmegen Tennis Tournament (NTT) zijn verplaatst naar november. De organisatie van de regionale tennisranking heeft gekozen voor een nieuwe datum, om andere toernooien niet in het vaarwater te zitten.

,,Vorig jaar viel het finaleweekend samen met de Masters van de najaarscompetitie”, zegt Tim Rutjes, medeorganisator van het NTT. ,,We zijn nu echt de afsluiting van het tennisseizoen. Dat heeft ook wel weer wat. Het is een probeersel, want het is natuurlijk afwachten hoe het uitpakt met het weer.”

Slow aangehaakt

Het NTT bestaat voor het derde jaar en is een initiatief van de tennisverenigingen De Oorsprong uit Beek-Ubbergen, Lentse LTV, TV Groesbeek en de Nijmeegse verenigingen Rapiditas en Lindenholt. Nijmegen Quick heeft zich vorig jaar aangesloten en dit jaar is Slow erbij gekomen.

Tennissers die meedoen aan de open toernooien van deze clubs vergaren punten voor de overkoepelende ranglijst die het best te omschrijven valt als een ‘regionale ATP-ranking’.

Meer deelnemers

Quote

Hoe meer toernooien, hoe groter de kans dat mensen besluiten om op verschil­len­de toernooien uit te komen

Tim Rutjes

De beste tennissers in de diverse speelsterktes worden op basis van de ranglijst uitgenodigd voor het finaleweekend. De finales zijn dit jaar van vrijdag 16 tot en met zondag 18 november.

,,Dat Slow er ook bij is gekomen, is hartstikke mooi”, zegt Rutjes, die ook mede-organisator is van het open toernooi van De Oorsprong. ,,Hoe meer toernooien meedoen, hoe groter de kans dat mensen besluiten om op verschillende toernooien uit te komen. Daar gaat het ons om, dat we meer aanwas hebben voor de toernooien. Met de finales bieden we iets extra’s.”

Tussenstanden

De eerste tussenstand van het NTT is inmiddels opgemaakt, nu het Zevenheuvelentoernooi van Groesbeek gespeeld is. Komend weekeinde zijn de finales van De Oorsprong.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport