Mike Foppen komt als eerste over de streep op de 3.000 meter.
Volledig scherm
Mike Foppen komt als eerste over de streep op de 3.000 meter. © BSR Agency

Foppen prolongeert titel op NK indoor met nieuw baanrecord

APELDOORN - Atleet Mike Foppen heeft gisteren op de NK indoor met een nieuw baanrecord zijn titel op de 3.000 meter geprolongeerd. De Nijmegenaar van Team Zevenheuvelen pakte direct de kop en gaf die niet meer af: 7.54,85 minuten, een fractie sneller dan vorig jaar (7.54,95).

,,Het is een mooie bevestiging dat ik ook solo een prima tijd kan lopen”, zei Foppen. Hij had een druk weekeinde. Vrijdag debuteerde hij in Madrid op de World Indoor Tour, vergelijkbaar met de Diamond League op de baan. Foppen (23) werd tiende in 7.51.00. ,,Mijn tweede tijd ooit, terwijl ik iets te defensief liep.”

Poging olympische limiet

Doordat het WK indoor in China is afgelast vanwege het coronavirus, was de NK de afsluiting van het indoorseizoen. Daarin haalde Foppen belangrijke punten voor de wereldranglijst van de 5.000 meter. Hij staat nu 32ste, exact de plek die hij moet bezetten voor een ticket voor de Spelen.

Foppen doet op 8 mei in Stanford (VS) zijn eerste poging om de olympische limiet te halen. Daarvoor moeten er 12 seconden van zijn pr af. ,,Als ik de lijn doortrek van dit indoorseizoen, kom ik in de buurt. Als het niet lukt de limiet te lopen, is de ranking optie B voor plaatsing.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport