Volledig scherm
Mike Foppen op archiefbeeld. © BSR Agency

Foppen zet vol in op Warandeloop

TILBURG - Mike Foppen rekent zichzelf tot de kanshebbers tijdens de Warandeloop. De 22-jarige Nijmegenaar bereidde zich in Zuid-Afrika op 2000 meter hoogte voor op de cross in Tilburg van morgen. Daar hoopt de atleet zich te plaatsten voor het EK Cross, begin december in Portugal.

Quote

Misschien zet ik met die doelstel­ling te hoog in, maar ik voel me sterk en boek veel progressie.

Mike Foppen, Hardloper uit Nijmegen

De Atletiekunie bepaalt een paar dagen na de Warandeloop wie er gaan. ,,Ik denk dat ik dit jaar voor het eerst mee kan doen om de winst”, zegt de hardloper. ,,Misschien zet ik met die doelstelling te hoog in, maar ik voel me sterk en boek veel progressie.”

Omdat de hardloper van Team Zevenheuvelen al jaren hetzelfde programma draait, kan hij dat nauwkeurig bijhouden. ,,De laatste jaren liep ik 120 kilometer in de week, nu lukt het me om zonder fysieke problemen 150 kilometer in de week te lopen.”

De crossraces gaan over 10 kilometer, de afstand waarop Foppen zich in het baanseizoen op richt is de 5 kilometer. ,,Die afstand blijft de belangrijkste. Ik ga in de winter opnieuw voor vijf weken naar Zuid-Afrika, daarna kan ik tijdens het indoorseizoen punten verzamelen voor de wereldranglijst. Die is bepalend voor de Spelen.”

Foppen liep in de laatste weken van het baanseizoen aan tegen fysieke ongemakken. ,,Na trainen in de inspirerende omgeving van Zuid-Afrika heb ik het vuur terug.”

Naast Foppen komen onder anderen zijn teamgenoten Wouter Dilling, Youri Pessy, Luuk Maas, Abdi Hassan, Julia van Velthoven en Julia Samuelsson in actie tijdens de Warandeloop. Namens Nijmegen Atletiek is Mohamed Ali van de partij.

Regiosport