De hockeysters van Beuningen vorig seizoen in actie tegen Deventer.
Volledig scherm
De hockeysters van Beuningen vorig seizoen in actie tegen Deventer. © David van Haren

Forse, maar ‘geflatteerde’ nederlaag voor gepromoveerd Beuningen

GROENEKAN - De hockeysters van Beuningen zijn met een forse nederlaag begonnen aan het avontuur in de overgangsklasse A. De gepromoveerde ploeg van Joost Alkemade verloor zondag met 4-0 van Voordaan. Toch zag Alkemade aanknopingspunten.

,,De uitslag was wat geflatteerd. Ik ben best tevreden over ons spel. We hebben goed meegespeeld, kansen gecreëerd, alleen zij waren effectiever. Het is allemaal nieuw voor ons op dit niveau. Ik merkte dat Voordaan daarin verder was.”

Nijmegen verloor in de promotieklasse met 1-2 van Klein Zwitserland. ,, We hebben er te weinig uitgehaald. Een supporter zei treffend dat de wedstrijd het enige was dat we verloren”, sprak coach Boaz Janssen. ,,We hebben tijd nodig om nog degelijker te worden.”

Nijmegen op archiefbeeld tegen Terriërs.
Volledig scherm
Nijmegen op archiefbeeld tegen Terriërs. © David van Haren

Sally Kuijpers zette Nijmegen in de eerste helft nog wel op voorsprong. ,,We begonnen best goed. In de eerste 25 minuten kregen we genoeg kansen. Kijkend naar hun kansen kregen zij een strafbal en een strafcorner en ging er nog een bal voorlangs. Verder viel het wel mee.”

QZ kende een slechte start op bezoek bij Amstelveen, maar speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk in de overgangsklasse B. ,,Het is zonde dat we zo begonnen”, vertelde trainer Roel Wagemakers. ,,De start was echt ondermaats, maar we herstelden ons goed. Als we nog een kwart hadden doorgespeeld, hadden we gewonnen.”

Quote

We hebben het hoofd koel gehouden

Patrick Jeuken, trainer Union

Een treffer van Anouk Verdonschot uit een strafcorner betekende de 1-1. De zestienjarige Marlou Gerrits, die haar debuut maakte in de hoofdmacht van QZ, zorgde uiteindelijk voor de 2-2. ,,Dat was het mooiste moment van de middag. Ze is eigenlijk nog jeugdspeler, maar ze trainde in de voorbereiding al een aantal keer mee.”

Nynke Kappelle bezorgde Union in dezelfde competitie een goede start met twee treffers tegen Schaerweijde: 2-1. Ze had zelfs drie keer kunnen scoren, maar in de tweede helft miste Kappelle een strafbal. Daarvoor was het wel een keer raak. De andere goal viel uit een strafcorner. ,,We hebben weinig weggegeven, vooral in de eerste helft waren we sterk”, zei coach Patrick Jeuken. ,,We hebben daarna het hoofd koel gehouden, terwijl Schaerweijde in het laatste kwart vol naar voren ging.”

De mannen van Union hadden minder succes en verloren op eigen veld met 2-3 van IJsseloever. Maarten van der Harst scoorde twee keer uit een strafcorner namens de Nijmeegse club uit de overgangsklasse A. ,,IJsseloever was heel effectief en wij hebben ons te laat teruggevochten”, sprak trainer Erik Verzijden, die zijn ploeg in totaal acht strafcorners zag nemen. ,,De spelers hadden natuurlijk ook gehoopt op meer en waren teleurgesteld.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport