Volledig scherm
Frank Hol (14) vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen HBS. Archieffoto: Erik van 't Hullenaar

Frank Hol naar Rotterdam voor operatie

GROESBEEK - Frank Hol gaat binnenkort onder het mes. De spits van Achilles'29 kampt al maanden met een slepende knieblessure. Maar dat is snel voorbij. De voetballer van de Groesbeekse topklasser is vrijdag 4 januari geopereerd.

Hol (24) heeft last van een zogeheten runners knee. "In de voorbereiding heb ik een paar wedstrijden gespeeld, daarna kreeg ik er echt last van. Ik heb een lange rustperiode gehouden, twee keer een spuit in de rechterknie gehad en een cyste net eronder laten weghalen. De klachten bleven."

De Edenaar heeft onlangs op aanraden van dokter Epyng Hu van het CWZ in Nijmegen contact gezocht met orthopaedisch chirurg Rien Heijboer van het Erasmus in Rotterdam. Die constateerde dat de klachten veroorzaakt zijn door een runners knie. Omdat Hol al lange tijd rust heeft gehouden en alle andere opties al heeft geprobeerd, beloot Heijboer tot een operatie.

Na de ingreep ligt Hol nog twee à drie maanden uit de roulatie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport