Volledig scherm
Ella Peters in actie voor Smashing. © Eveline Van Elk

Frustrerend dubbelweekend voor Smashing

BARENDRECHT - Smashing is met drie wedstrijden te gaan nog niet veilig in de eredivisie. De Wijchense badmintonploeg ging in de handhavingspoule zaterdag én zondag onderuit. Zaterdag was Barendrecht te sterk (5-3) en gisteren verloor het team van coach Paul Vennekens van Roosterse: 5-3.

,,Een frustrerend weekend, waarin we mentaal en fysiek niet konden brengen wat we wilden’’, zei speelster Ella Peters. ,,Een aantal spelers voelde zich ziek, eigenlijk had iedereen wel ergens last van. Het positieve is dat we toch nog zes punten hebben gepakt.’’

Zo ontbrak Denise Hall in beide wedstrijden vanwege ziekte. Tegen Roosterse werd zij vervangen door Kim Fleuren, een speelster uit het derde team. Zij liep in haar enkelpartij een knieblessure op.

Derde plaats

Smashing heeft tot nu toe een goed jaar. De gepromoveerde ploeg miste de kampioenspoule maar net. ,,Het is niet zo dat we dat goede gevoel meteen kwijt zijn. Volgende week spelen we tegen Victoria, tegen die ploeg moeten we acht punten pakken. Als we de komende week lekker kunnen trainen, moet dat lukken.’’

De Wijchenaren moeten bij de beste drie ploegen eindigen in de poule van vijf. Smashing staat op de derde plaats, met zeven punten voorsprong op achtervolger Van Zijderveld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport