Frank Futselaar vorig jaar in actie tijdens de Montferlandrun.
Volledig scherm
Frank Futselaar vorig jaar in actie tijdens de Montferlandrun. © Theo Kock

Futselaar en Lauwaert winnen tijdens CoronaSolo10K

NIJMEGEN - Frank Futselaar en Nina Lauwaert hebben zaterdag de snelste tijd neergezet tijdens de hardloopwedstrijd CoronaSolo10K. De 28-jarige Futselaar liep een ronde van 10 kilometer in een tijd van 29 minuten en 26 seconden. De atleet van av De Liemers uit Zevenaar bleef Tom Hendrikse (29.33) en medeorganisator Jelmer van der Linden (29.46) voor.  

Bij de vrouwen won de Belgische Lauwaert in een scherpe tijd: 32 minuten en 53 seconden. De 31-jarige topatlete was daarmee sneller dan de Nederlandse loopsters Britt Ummels (34.31) en Jacelyn Gruppen (34.32). 

 In totaal liepen 963 hardlopers van over de hele wereld solo een rondje van 10 kilometer, met de app Strava op zak. De organisatie heeft de uitslagen gecontroleerd en een ranglijst gemaakt. De CoronaSolo-loop is een initiatief van atleten Van der Linden en Tom de Gelder. Zij organiseerden eerder op dezelfde manier een 5 kilometer-race. De winnaars ontvangen een kleine prijs.  

Van der Linden komt uit Culemborg, De Gelder loopt bij Team Zevenheuvelen uit Nijmegen. Zij misten het wedstrijdelement, omdat er vanwege het coronavirus momenteel geen evenementen worden georganiseerd. De organisators bekijken de komende tijd of er een derde editie komt.   

Regiosport