Volledig scherm
De hockeyers van Beuningen op archiefbeeld. © Eveline Van Elk

Gedegradeerd Beuningen sluit af met ongeslagen reeks

APELDOORN - De hockeyers van Beuningen nemen afscheid van de eerste klasse D met een ongeslagen reeks. De formatie van trainer ­Roland Verhagen had drie duels voor het einde van de competitie nog maar één punt verzameld, maar bleef na de degradatie opvallend genoeg aan het einde van het seizoen ongeslagen. Na het gelijkspel tegen QZ (1-1) en de overwinning op Amersfoort (3-2) werd zondag Apeldoorn verslagen: 2-4.

Beuningen, dat voor de wedstrijd het vrouwenteam van de club kampioen zag worden in Apeldoorn, kwam twee keer op achterstand. Max Bol en Bram Kahmann trokken de stand gelijk. Daarna leidden Dirk Jan Vencken en Bol de gasten daarna naar de overwinning.

Competitiegenoot QZ sloot het seizoen af met een gelijkspel bij Amersfoort: 2-2. De Nijmeegse formatie was door blessures incompleet. Toch kwam de ploeg van coach Michel Schoenmaker op een 2-0 voorsprong via Mika Vallen en Stijn van Rossum. In de laatste vijftien minuten werd de voorsprong weggegeven. QZ is dit seizoen negende geworden.

Apeliotes ging onderuit tegen Heeze: 4-0. Het duel in Noord-­Brabant was de laatste wedstrijd van coach Nienke Kok bij de tweedeklasser. Zij vertrekt naar het mannenteam van Rosmalen. Ook werd er afscheid genomen van speler Remko Hartveldt. De Nijmeegse studenten eindigden op de vijfde plek.

Wijchen verloor in de vierde klasse B bij Peel en Maas in Panningen (bij Venlo): 5-1. Wijchen eindigt in het eerste jaar na degradatie als derde in de stand. Nummer twee Bommelerwaard, die play-offs om promotie speelt, heeft vijf punten meer.

De hockeysters van Apeliotes werden vorige week al kampioen in de tweede klasse D. De ‘uitbuikwedstrijd’ bij Zevenaar werd moeizaam gewonnen: 2-3. ,,We waren in de beginfase niet bij de les, maar het wegwerken van een achterstand was een goede oefening voor volgend seizoen”, zei Apeliotes-coach Jaap Waisvisz. Voor zijn team maakten Danique Jansen, Marka Vermeeren en Isabel Voet de doelpunten.

Competitiegenoot Wijchen kwam dit seizoen net tekort voor promotie naar de eerste klasse. Door de zege op Almelo (3-5) eindigt de gepromoveerde club als derde, twee punten achter Uden (45 om 43). De bovenste twee teams promoveren rechtstreeks. Voor Wijchen scoorden zondag Annefleur Engel (2x), Sanne van As, Elle de Korte en Sabine Bosman.

Vierdeklasser Druten verloor in Amersfoort van Eemvallei: 3-2. Britt Mooren en Guusje Peperkamp maakten de goals.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport