Vorig jaar scheen nog de zon in de Hel van Groesbeek.
Volledig scherm
Vorig jaar scheen nog de zon in de Hel van Groesbeek. © Paul Rapp

Geen Hel van Groesbeek; mountainbikers krijgen geld deels terug

GROESBEEK - Ook de Hel van Groesbeek, die gepland stond op zondag 5 april, kan door de coronacrisis niet doorgaan. Er komt dit jaar ook geen nieuwe datum meer voor de mountainbikewedstrijd die toneel zou zijn van het Nederlands kampioenschap marathon.

Stichting MTB Gelderland Zuid, organisator van het evenement, heeft deze week vergaderd over de financiële afwikkeling van deze editie. Doel is om de 1500 ingeschreven mountainbikers (het evenement is vaak in korte tijd uitverkocht) een zo groot mogelijk deel van het inschrijfgeld terug te betalen. Welk bedrag van de 27,50 euro dat wordt, is nog onduidelijk.

Volledig scherm
© Paul Rapp

,,We zijn aan het inventariseren welke kosten we hebben gemaakt, of nog moeten maken”, stelt Bas Vroemen namens de organisatie. ,,Dat gaat onder meer over vergunningen en materialen.

,,We willen dit ook met onze leveranciers zo goed mogelijk oplossen. Veel van hen moeten het hebben van evenementen als die van ons. Zij krijgen het ook moeilijk. We zoeken overal naar de juiste middenweg.”

De organisatie heeft, onder meer via social media, al veel reacties ontvangen van deelnemers die aangeven het inschrijfgeld niet terug te willen. ,,Ze zien het als investering in een evenement dat ze waarderen”, zegt Vroemen. ,,Dat is mooi om te horen.”

Grote domper

Een andere datum kiezen voor het evenement was geen optie. De gemeente Berg en Dal geeft op dit moment, vanwege de coronacrisis, geen nieuwe vergunningen af voor grote evenementen.

 Vroemen: ,,Dat het NK nu vervalt, is de grootste domper, ook omdat we daarom voor het eerst zouden starten en finishen bovenop de Zevenheuvelenweg.”

Regiosport