Gehavend De Hazenkamp zakt door de ondergrens

NIJMEGEN - De Hazenkamp stelde gisteren hevig teleur bij de hervatting van het seizoen in de eerste klasse B. De topper tegen Euro Stars 2 liep uit op een oorwassing. Het gaf de titelaspiraties een knauw: 1-18.

Het verschil tussen De Hazenkamp en Euro Stars 2 was gigantisch. Waar de Nijmegenaren eerder dit seizoen de uitwedstrijd nog met 13-1 wonnen, hadden zij gisteren niets in te brengen. Na één inning stond het al 0-7 in Nijmegen. Aan slag was de ploeg zo zwak dat de beurt vaak al binnen enkele minuten voorbij was. Tekenend was dat zelfs een simpele vangbal aan het einde van de wedstrijd pas in twee instanties prooi was van De Hazenkamp.

Sherlon Joseph zuchtte na afloop nog maar een keer. De coach moest niet voor het eerst het woord doen, aangezien zijn spelers geen van allen zin hadden om de zware nederlaag te duiden. Het deed denken aan vorig seizoen, toen De Hazenkamp de nederlagen aaneenreeg.

,,Ik weet echt niet waar dit door komt. Pech? De motivatie is dit seizoen wel groter. Vorig seizoen hebben we zo vaak verloren, dan neemt de motivatie met de wedstrijd af. Nu komen de spelers strijdbaar het veld op, maar tegen Euro Stars sloegen we gewoon slecht.”

Vakantie

De coach moest gisteren puzzelen. Hij miste wegens vakanties en ziekte vijf spelers, onder wie drie pitchers. Daardoor moest hij een beroep doen op zijn reservewerpers. Het verschil was duidelijk merkbaar. De spelers van Euro Stars, sommigen met ervaring in de hoofdklasse, of zelfs als international, wisten raad met de voorspelbare worpen van de gelegenheidspitchers.

,,Ik heb een brede selectie, maar de vaste namen waren niet aanwezig. De reserves kunnen een bal gooien, maar zijn geen pitchers. Aan het einde van de wedstrijd is zelfs mijn catcher gaan gooien. Een echte pitcher is sluwer, heeft meer conditie in zijn armen. Mijn vaste pitcher, Reynaldo Sarmiento, was op Curaçao om de verjaardag van zijn vader te vieren. Dan kan ik moeilijk tegen hem zeggen dat hij niet mag gaan.”

Eeuwig jong

Euro Stars miste ook enkele spelers, waardoor Joseph vooraf hoopvol was. ,,We hadden gewoon moeten winnen. Dat zij spelers hadden met ervaring in de hoofdklasse doet er niet toe. Dat was vroeger. Wij spelen nu. Zij blijven ook niet eeuwig jong. Aan onze kant ging alles mis. We raakten de ballen niet goed. Dan hadden we twee man op de honken staan, maar ging de derde in de fout en waren ze alle drie uit. Dan wordt het lastig punten scoren.”

Na zes innings besloten de teams er vervroegd een einde aan te maken met 1-18 als eindstand. De achterstand op koploper Ridderkerk Rowdies bedraagt nu acht punten met nog zeven duels te gaan. Euro Stars heeft zes punten meer. Beide teams hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.

,,Nu zijn we voor de titel afhankelijk van andere teams. We moeten zelf alles winnen en dan hopen dat Euro Stars en de Rowdies punten laten liggen. Het kan, maar de kans is niet groot. Ik wilde zo lang mogelijk meedoen om de titel, die was ook binnen bereik. We moeten de derde plek nu koesteren. We hebben een wonder nodig om hoger te kunnen eindigen.” 

Bob Beaumont van De Hazenkamp is zichtbaar teleurgesteld tijdens de slachtpartij tegen Euro Stars 2.
Volledig scherm
Bob Beaumont van De Hazenkamp is zichtbaar teleurgesteld tijdens de slachtpartij tegen Euro Stars 2. © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport