Volledig scherm
Wyba, rood shirt, eerder dit seizoen. © Peter Verheijen

Gemiste vrije worpen nekken
Wyba en Trajanum in slotseconden

EINDHOVEN - Wyba is het nieuwe jaar begonnen met een pijnlijke nederlaag. In Eindhoven verloor de basketbalploeg van Michael Schuurs na verlenging met 80-79 van Tantalus. 

Eerder dit seizoen was de formatie uit Wijchen in eigen huis nog te sterk (66-57) voor de laagvlieger in de eerste divisie B. Schuurs baalde vooral van de manier waarop zijn ploeg verloor. 

,,We stonden met nog zes seconden te gaan twee punten voor. Daarna miste Thijs van Beek vanaf de vrijeworplijn. Als je er dan eentje maakt, win je normaal gesproken. Uit de tegenaanval maakte Tantalus een bijna onmogelijke driepunter. Echt een klassieke ‘buzzerbeater’. Precies in de laatste seconde.”

Pijn

Schuurs is er ontevreden over dat Wyba dit seizoen veel vrije worpen mist. ,,Daar win of verlies je wedstrijden mee. We hebben er al het hele seizoen last van en daar ben ik nu een beetje klaar mee. Dit was geen tegenstander waar wij een steekje tegen willen laten vallen. Dit doet pijn.” Enzo Swart en Ben Jegen (beiden zeventien punten) waren in Eindhoven het meest op schot.

In de tweede divisie verloor Trajanum de topper tegen BCE’78. In Ede eindigde het duel na verlenging in 81-70. De Nijmeegse studentenploeg stond met nog een paar seconden te gaan drie punten voor, maar toch ging het mis. Bram van Loenen miste twee vrije worpen, waarna uitgerekend oud-Trajanum-speler Damiël Ermen de thuisploeg met een driepunter op gelijke hoogte bracht. 

In de verlenging lukte het de ploeg van coach Matthew Otten niet de rug te rechten. Toen sleutelspeler Mark Kroezen naar de kant moest vanwege zijn vijfde fout, liep BCE weg bij de Nijmegenaren. Aanvoerder Max Hoofwijk was met zestien punten topschutter van Trajanum.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport