Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf links: Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers na hun goud op het WK. © Getty Images

‘Gouden’ Koen Metsemakers rekent zich nog niet rijk

NIJMEGEN - Met enorm machtsvertoon won Koen Metsemakers vorige week in de dubbel vier goud op het WK roeien in Linz-Ottensheim. Maar de Nijmegenaar rekent zich nog niet rijk voor de Olympische Spelen.

,,Wij hebben in een jaar tijd enorme stappen gemaakt. Als wij dat kunnen, kan de concurrentie dat ook”, zegt de 27-jarige roeier van Phocas. De Nijmegenaar liet zaterdag in de finale in het Oostenrijkse water samen met Abe Wiersma, Tone Wieten en Dirk Uittenbogaard de concurrentie ver achter zich. ,,Het was de beste race van het toernooi’’, kijkt Metsemakers terug. ,,Precies op het moment dat we het graag wilden.” Achtervolgers Polen en Italië kwamen ongeveer vier seconden later over de eindstreep en stonden niet eens op de finishfoto.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nijmegen Devils loopt supercup mis na golden goal Hijs Hokij-speler Rose

    Nijmegen Devils loopt supercup mis na golden goal Hijs Ho­kij-spe­ler Rose

    DEN HAAG - Nijmegen Devils loopt de eerste prijs van het seizoen mis. De Nijmeegse ijshockeyformatie verloor zaterdag bij Hijs Hokij in Den Haag de strijd om de Ron Berteling-schaal: 4-3. De supercup van het Nederlandse ijshockey had voor de equipe van coach Alexander Jacobs de derde prijs van dit kalenderjaar kunnen zijn, maar na een spannend duel verstierde de thuisploeg uit de Hofstad dat feestje met een golden goal van Doug Rose.

Regiosport