Volledig scherm
Marijn Sinkeldam op archiefbeeld in actie voor Hastu. © Flip Franssen

Handballers Hastu verspelen voorsprong na rode kaart

NIJMEGEN – Hastu maakt een pas op de plaatst in de titelstrijd in de tweede divisie A. De Nijmeegse handballers lieten zondag in de slotfase een punt liggen tegen Reehorst: 28-28. 

De Nijmeegse handballers stonden bijna de hele wedstrijd op voorsprong in sporthal De Triangel in Nijmegen-Lent, maar twee minuten voor tijd scoorde de Veenendaalse ploeg toch de gelijkmaker uit een strafbal. Jos Boers gooide raak voor Reehorst.

Kantelpunt

Hastu begon goed en had op een gegeven moment zelfs een marge van acht punten in de tweede helft (19-11). De ruststand was 17-11 in het voordeel van de studentenploeg. Het kantelpunt van de wedstrijd was de rode kaart voor Hastu-speler Marc Oomen.

De midden-opbouwspeler werd een kwartier voor tijd voor de derde keer voor twee minuten naar de kant gestuurd, waardoor hij definitief kon vertrekken. Met een man meer slonk de voorsprong van Hastu. Uitblinker aan de kant van de Nijmegenaren was Arne Kluft. De Duitse Radboudstudent scoorde elf keer. 

Titelstrijd

Na twee verloren wedstrijden en twee gelijke spelen op rij is Hastu afgehaakt in de titelstrijd. Het team van coach Alex Plum (die vanwege vakantie afwezig was en werd vervangen door Leon Stoffels) heeft nu vijftien punten uit twaalf wedstrijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport