Havana (in het rood) op archiefbeeld
Volledig scherm
Havana (in het rood) op archiefbeeld © David van Haren

Handballers Havana kunnen titel ruiken na winst in Zwolle

ZWOLLE - Havana kan de titel in de eerste klasse A ruiken. 

De Nijmeegse handballers wonnen gisteren bij Zwolle (19-30) en staan ongeslagen aan kop met vier punten voorsprong op Cabezota. Die ploeg is de eerstvolgende tegenstander begin maart.

Officieus kampioenschap nadert

Bij winst kan de koploper alleen nog op doelsaldo worden geklopt, maar dan moet Havana wel de resterende drie wedstrijden verliezen. Het thuisduel tegen de concurrent uit Enschede is dus een sleutelwedstrijd. 

,,Zij hebben pas twee keer verloren”, zei speler Frank Janssen. ,,Als we winnen kan de titel ons eigenlijk niet meer ontgaan.”

Havana speelde sterk in Zwolle. ,,De dekking stond goed, alleen na rust hadden we even een lastige fase.”Doordat de competitie twee weekenden stil ligt, overweegt Havana een oefenduel. ,,Het zou fijn zijn om in het ritme te blijven.”

Hastu jaagt op koploper

Tweededivisionist Hastu won in Nijmegen van Reehorst: 27-20. De thuisploeg kampte met drie basisspelers die niet fit waren. Aanvoerder Bart Huijs: ,,We hadden liever gezien dat het duel zou worden afgelast, maar achteraf bleek die gedachte ongegrond. We hebben sterk gespeeld.”

Doelman Thomas Crezee was belangrijk met een aantal reddingen. Hastu gaat voor de titel, maar heeft één punt achterstand op koploper Unitas. De club speelt nog vijf wedstrijden. ,,We mogen geen steken meer laten vallen.”

The Flyers hard onderuit

Hoofdklasser The Flyers ging in Overasselt zaterdag hard onderuit tegen koploper PSV: 18-34. De ploeg uit Wijchen kon niet terecht in sporthal Arcus vanwege een evenement. De club blijft tiende, een plaats die genoeg is voor handhaving. De handballers spelen nog vijf wedstrijden.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport